Hulp aan huis

"It takes a village to raise a child"

​​Wie biedt deze hulp?

De hulp wordt geboden door een equipe van enthousiaste vrijwilligers. Het gaat om ervaringsdeskundigen of professionals die ervaring hebben met (huil)baby's. Hierdoor kunnen ze de impact van een baby'tje dat overmatig huilt goed inschatten. De vrijwilligers waar we mee samenwerken hebben een warm hart voor ouders en hun baby's. Na een uitgebreid kennismakingsgesprek kregen ze een korte praktische opleiding alvorens van start te gaan. Ons vrijwilligersteam staat achter de visie van de vzw.

Momenteel bestaat onze equipe uit kraamhulpen, verpleegkundigen en mama's die zelf een baby gehad hebben die veel huilde. Meer info kan je vinden op de pagina "onze vrijwilligers"

Welke ondersteuning kan er geboden worden?

De vrijwilliger kan op verschillende manieren ondersteunen. Zodra ouders aangeven dat extra hulp nodig is kan in overleg besproken worden wanneer en hoe vaak de vrijwilliger wordt  ingezet. Afhankelijk van de beschikbare vrijwilliger kan hulp overdag geboden worden, 's avonds of in het weekend. De vrijwilliger kan helpen bij huishoudelijke taken en de zorg voor de baby of andere broertjes of zusjes. Je mag als ouder gerust aangeven waar de specifieke noden liggen. 

  • gaan wandelen met jouw baby zodat jij kan rusten

  • thuis blijven bij jouw baby zodat jij even tussen je 4 muren uit kan

  • jouw baby'tje troosten zodat je even wat anders kan doen

  • ondersteuning bieden bij de zorg voor oudere broertjes en/of zusjes, bv. een bad geven, eten geven, spelletjes spelen

  • boodschappen doen of koken

  • enkele huishoudelijke taken

Praktisch

Kostprijs

Het is mogelijk om hulp aan te vragen per telefoon of email. Ga naar de contactpagina voor de contactgegevens. Nadat wij een vraag ontvangen nemen we contact op om jouw specifieke hulpvraag in kaart te brengen. We toetsen af wat wensen en verwachtingen zijn, angsten, twijfels en bezorgdheden en we bekijken of wij ondersteuning kunnen bieden. We werken met een vaste vrijwilliger per gezin zodat deze de baby en/of andere kinderen kan leren kennen.

Wij bieden hulp aan huis in de regio Leuven (Leuven, Herent, Bertem, Oud-Heverlee, Bierbeek, Boutersem, Lubbeek, Holsbeek, Rotselaar).

 

Wij vragen enkel een bijdrage voor de kmvergoeding van de vrijwilliger (0,3653€/km). Deze is afhankelijk van jouw woonplaats en die van de vrijwilliger. Wij maken op voorhand graag een berekening van de exacte bijdrage. Meer info na contactname.