Samen wandelen of   een babbel

Met een baby'tje dat overmatig huilt of erg onrustig is kom je vaak je huis niet uit voor gewone dagdagelijkse activiteiten. Je wereld wordt erg klein wanneer je je elke dag tussen dezelfde vier muren bevindt met een baby die urenlang huilt. Elders zie je vooral baby’s die gewoon slapen in hun maxi-cosi, moeders die met hun baby rustig gaan winkelen of zelfs een terrasje kunnen doen. Je kan niet deelnemen aan baby yoga, babygym, babymassage. Dit vergroot je gevoel dat je de enige bent met een ontroostbare baby, je twijfelt aan jezelf en hebt het moeilijk om te geloven dat het ooit beter wordt. Bovendien voelen de dagen soms eindeloos aan wanneer je alleen thuis bent en je partner, familie en vrienden overdag werken.

Misschien heb je geen nood aan praktische hulp, maar vooral aan een steunend, sociaal contact. We geloven erin dat contact met andere mama's een belangrijke hefboom kan zijn om deze gevoelens en het isolement te doorbreken. Samen met onze vrijwilligers willen wij contacten stimuleren met ouders die in dezelfde situatie zitten en met ouders die de ervaring al achter zich hebben liggen.

Atletische schoenen
Wandelgroepen
Koffie met Bitterkoekjes

Zo gaat het goed, zo gaat het beter,

alweer een kilometer

 

Soms leggen mama's met hun onrustige baby heel wat kilometers af. Zeker wanneer deze baby's enkel slapen tijdens het wandelen in de draagzak of  in de kinderwagen. Vaak leg je als mama al die kilometers in je eentje af. Heb je nood aan wat sociaal contact met mama’s die vanuit eigen ervaring, zonder oordeel, volledig begrijpen waar je doorgaat? Wij kennen heel wat mama's in de regio met een gelijkaardig verhaal die graag jou "wandelpartner" worden. Onze vrijwillige wandelaar komt tot bij jou thuis, wanneer dit voor jou past, zodat jij je niet moet verplaatsen en al zeker niet op een moment dat je baby'tje toevallig net slaapt of een voeding nodig heeft.

Een lach & een traan

En een koffie

Huilt jouw baby ook tijdens het wandelen en wil je toch graag contact met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. 

Misschien kan er af en toe een vrijwilliger langskomen die jou baby wat kan troosten zodat jij je handen vrij hebt om te ontbijten of te lunchen. Of heb je graag dat er af en toe iemand langs komt om de lange dag te doorbreken, iemand waarmee je ervaringen kan uitwisselen en waarmee je kan praten over al je bezorgdheden en angsten? Neem dan gerust contact op via de contactpagina.

Informele babbels