Wandel- en   praatgroepjes

Met een baby'tje dat overmatig huilt of erg onrustig is kom je vaak je huis niet uit voor gewone dagdagelijkse activiteiten. Je wereld wordt erg klein wanneer je je elke dag tussen dezelfde vier muren bevindt met een baby die urenlang huilt. Elders zie je vooral baby’s die gewoon slapen in hun maxi-cosi, moeders die met hun baby rustig gaan winkelen of zelfs een terrasje kunnen doen. Je kan niet deelnemen aan baby yoga, babygym, babymassage. Dit vergroot je gevoel dat je de enige bent met een ontroostbare baby, je twijfelt aan jezelf en hebt het moeilijk om te geloven dat het ooit beter wordt.

 

We geloven erin dat lotgenotencontact een belangrijke hefboom kan zijn om deze gevoelens en het isolement te doorbreken. Samen met onze vrijwilligers willen wij contacten stimuleren met ouders die in dezelfde situatie zitten en met ouders die de ervaring al achter zich hebben liggen.

Zo gaat het goed, zo gaat het beter,

alweer een kilometer

 

Soms leggen mama's met hun onrustige baby heel wat kilometers af. Soms slapen deze baby's enkel tijdens het wandelen in de draagzak of  in de kinderwagen. Vaak leg je als mama al die kilometers in je eentje af. Heb je nood aan wat sociaal contact met mama’s die in een gelijkaardige situatie zitten of gezeten hebben? Kom dan zeker met je baby eens naar onze lokale wandelgroepjes. Er wordt een praktische wandelroute uitgestippeld in regio Leuven. Wij stippelen een "babyproof" wandelroute uit die ongeveer een uur duurt:  toegangelijk, rustig, makkelijk terug te keren naar huis (indien nodig), bankjes/stopplaats voor borstvoeding

Een lach & een traan

En een koffie

Huilt jouw baby ook tijdens het wandelen of ben je graag eens zonder baby? Wij organiseren op regelmatige basis ook informele "praatcafé's" waarbij je in een huiselijke setting ervaringen kan delen met andere ouders. Het kan deugd doen om steun en herkenning te vinden bij ouders die ook een baby (gehad) hebben die veel huilt. Welk parcours hebben zij afgelegd? Is er eventueel iets dat geholpen heeft, verbetering bracht? Tijdens de praatcafé's stellen wij onze troostkoffer ter beschikking. Je kan kosteloos producten lenen (bakerdoeken, draagzakken, knuffels met baarmoedergeluiden, etc) en uitproberen of sommige zaken een beetje troost kunnen bieden. Je kan tijdens de 1,5 uur durende praatcafé's vrij in en uitlopen naargelang het past (naargelang het ritme van je baby). Tijdens sommige praatcafé's wordt er ondertussen ook gekookt en kan je tegen een betaalbare prijs een verse maaltijd mee naar huis nemen.

Praktisch

Waar en wanneer

Kostprijs

 

Wij organiseren op regelmatige basis wandelingen & informele "praatcafé's". 

Ga naar de agenda voor een overzicht van al onze geplande activiteiten. Je kan voor elke activiteit inschrijven. Hiermee geef je de intentie aan om te komen. We weten dat het leven met een baby onvoorspelbaar is. Geef gerust even een seintje als je er toch niet geraakt.

 

 

 

 

Als  pas  opgestarte vzw concentreren onze activiteiten zich in een beperkte regio. We organiseren wandelgroepen en praatgroepjes in regio Leuven. Is de locatie voor jou toch nog te veraf of heb je geen auto om daar te geraken? Laat ons iets weten! Wij komen graag tot bij jou om te wandelen of gaan na of je met iemand kan meerijden. 

 

 

 

 

De begeleide wandelgroepen zijn gratis.

Voor de praatgroepjes vragen we 5€ voor de drank en versnaperingen.

 

  • Facebook
  • Instagram

Tranen met Tuiten      vzwtranenmettuiten@gmail.com     Uilenhoek 10 3111 Wezemaal

© 2019 VZW Tranen met Tuiten