Word vrijwilliger

"I'm not going to tell you to get over it. I'm going to help you to get through it"

Als vrijwilliger werken bij tranen met tuiten

Bij vzw tranen met tuiten staan onze vrijwilligers centraal. Zonder de hulp van onze vrijwilligers zou onze vzw nooit kunnen bestaan. Jij maakt deel uit van die broodnodige  "village"!

Heb je tijd en goesting om je te engageren voor ons initiatief? Ben je van regio Leuven of omstreken? Aarzel niet en neem contact op!

Wij zijn op zoek naar onderstaande vrijwilligersprofielen. 

Meer info over vrijwilligerswerk? www.vrijwilligerswerk.be of www.vdab.be/vrijwilliger

Vrijwilliger aan huis

Je biedt als vrijwilliger extra praktische ondersteuning aan huis. Dit in aanvulling van kraamhulp of na afsluiten van kraamhulp. Je kookt een lekkere warme maaltijd, gaat eens wandelen met de baby zodat de mama kan rusten of je vangt de andere kinderen mee op. Je bent vertrouwd met baby's. Bij voorkeur ook met baby's die veel huilen omdat je ooit zelf een huilbaby had of omdat je iemand met een huilbaby van dichtbij gekend hebt. Ervaring op professioneel vlak kan ook nuttig zijn! Bv. ervaring als kraamhulp, kinderbegeleider, onthaalouder, vroedvrouw, ...

All round   vrijwilliger

Heb je bijzondere administratieve, organisatorische, commerciële talenten die je graag wil benutten? 

Wij kunnen ondersteuning gebruiken bij allerhande zaken. Mee zoeken naar sponsors, activiteiten organiseren voor sponsoring, mee folders helpen uitdelen, administratieve taken, uitbouwen netwerk, sociale media etc.

Herken je jezelf in onderstaand profiel ?

Je hebt een groot hart voor jonge ouders  in een moeilijke situatie

Je kan goed luisteren

Je  kan je inleven in  de situatie

Je bent rustig en geduldig

Je  hebt een open en begripvolle houding

Praktisch

Verloop

Ons aanbod

Is het antwoord op bovenstaande vraag "JA" en overweeg je om vrijwilliger te worden? Wij zijn alvast super enthousiast! Meld je aan via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact op om de wederzijdse verwachtingen af te stemmen. 

Wil je graag ouders thuis ondersteunen dan word je als vrijwilliger gekoppeld aan één gezin. Omwille van de relatieopbouw, de continuiteit en de noden verwachten we dat je minstens wekelijks een dagdeel (3u) beschikbaar bent (voormiddag, namiddag of avond). Wij waarderen hulp op alle dagen en tijdstippen maar woensdagnamiddagen, weekends en avonden zijn zeker een meerwaarde! Je bent in het bezit van een auto, een rijbewijs B en bewijs goed gedrag en zeden. Daarnaast ben je ook bereid om je te verplaatsen binnen regio Leuven en de omliggende gemeenten.

 

Nadat je je aangemeld hebt nemen wij contact op. We maken een afspraak voor een individueel gesprek om elkaar beter te leren kennen. Wederzijdse verwachtingen worden afgetoetst en we peilen of je je kan vinden in onze missie en visie. Indien beide partijen een positief gevoel hebben en wanneer je hulp aan huis biedt, volg je eerst een korte opleiding alvorens als vrijwilliger van start te gaan.  Bovendien wordt je blijvend ondersteund. 

  • Je komt terecht in een jonge, enthousiaste vzw en maakt deel uit van onze kleine, maar fijne“village”

  • Je maakt het verschil voor ouders die het erg zwaar hebben!

  • Je krijgt een degelijke ondersteuning

  • Je ontvangt een kilometervergoeding (0,3653 €/km)

  • Je bent vanzelfsprekend verzekerd!

Vrijwilliger worden?

 vzwtranenmettuiten@gmail.com  |  Tel: 0474/21.65.72

  • Facebook
  • Instagram

Wij ontvingen jouw email. Alvast bedankt voor jouw interesse! Wij nemen zo snel mogelijk contact op.